1. Aromadifuzor
Aromadifuzorul este cea mai simplă metodă de folosire a uleiurilor esențiale în casa Dvs. În cupa pentru apă, turnați cantitatea necesară de apă, apoi adăugați uleiul esențial, fie câteva uleiuri esențiale. Cantitatea de ulei esențial depinde de suprafața încăperii: 2 picături de ulei esențial la 5 metri pătrați de suprafață. Procedura se efectuează în încăperea în prealabil aerisită, cu ușile și ferestrele închise. Nu lăsați aromadifuzorul fără supraveghere. Durata procedurii este de 30 de minute, de 2 ori pe zi.
2. Inhalări
Aroma uleiului esențial se inspiră direct din flacon sau după aplicarea pe un șervețel. Respirația va fi liniștită și profundă. Procedura va dura 3-10 minute. Este mai bine ca ochii să fie închiși. Moleculele uleiurilor esențiale stimulează zonele reflexogene ale mucoasei nazale și provoacă impulsuri. Acestea se propagă spre creier și influențează funcționarea sistemului nervos, reglează nivelul de secreție a hormonilor, amplifică rezistența organismului la maladiile infecțioase.
3. Băi aromatice
Acțiunea benefică a apei calde și forța curativă a uleiurilor esențiale transformă baia într-o procedură foarte utilă pentru corp. Uleiurile esențiale intră în contact cu întreaga suprafață a corpului. Datorită capacității penetrante înalte, uleiurile esențiale sunt absorbite rapid de către piele și ajung în rețeaua limfatică și în sistemul sangvin fără a fi transformate. Uleiurile esențiale acționează asupra plămânilor, intestinului, rinichilor, sistemului nervos central și cel periferic. În cada cu apă caldă se adaugă cantitatea necesară de ulei esențial împreună cu un emulgator sau solubilizant. Emulgatorii sunt substanțe care permit uleiului esențial să se dizolve mai bine în apă, de exemplu: lapte, miere, sare pentru băi etc. Procedura va dura 10-15 minute. Durata procedurii va crește treptat. Cantitatea de ulei esențial pentru o cadă: 6-12 picături.
4. Comprese
Moleculele active din compoziția uleiurilor esențiale pătrund prin segmentul cutanat direct la organul afectat, trec în limfă și manifestă proprietăți antiinflamatoare, analgezice, spasmolitice. În apa (300-400 ml) de temperatură necesară se adaugă 5-7 picături de ulei esențial. O stofă din bumbac se îmbibă cu soluția obținută, se stoarce ușor, se aplică pe zona organului afectat, se acoperă cu o hârtie pentru comprese și cu o stofă uscată. Se lasă pentru 30-40 minute, cât persistă căldura.
5. Masaj
Masajul este una dintre cele mai eficiente metode de acțiune asupra organismului. El asigură trecerea rapidă a substanțelor aromatice în limfă și sistemul sangvin, ceea ce are efect complex asupra organismului. Are loc acțiunea benefică asupra sistemului nervos central și periferic, respirator, circulator, se ameliorează starea ficatului, intestinului, se normalizează activitatea sistemului endocrin. Se amestecă 15-20 picături de ulei esențial cu 50 ml de ulei funcțional sau pentru masaj, se agită bine. Pentru copii sunt suficiente 5-7 picături, pentru bebeluși – 1 picătură.
Beneficii Simfonie Vise Plăcute pentru piele: antibacteriene, cicatrizante, antiinflamator, hidratant, anti-îmbătrânire.